11. listopadu 2012

(ne) Klon


Přesuňme se do roku 2020. Krásný letopočet. Ovšem pro lidstvo znamená katastrofu. Díky hospodářské krizi v roce dvoutisícím osmém podle křesťanského kalendáře, vypukla krutá válka. Ani OSN ani NATO jí nedokázalo zabránit, natož nějaká Evropská unie. Válka v roce dva tisíce deset vznikla kvůli vyhrocenému vztahu USA, které, ať chceme či ne, ovlivňuje celý svět, pod vládou Baraka Obamy a České republiky, malého státečku v srdci Evropy vedeného Václavem Klausem. Tito dva prezidenti se nepohodli na Barakově summitu v Česku, jejich spor se týkal globálního oteplování. Obama jemně nadhodil, že by se s globálním oteplováním mělo něco dělat, což Klaus ostře odmítl s argumentem, že žádné globální oteplování neexistuje. Když nato Obama po chvíli uklidňování se odpověděl, řekl, že oteplování bylo, je a bude, že mu akorát lidstvo čím dál tím víc pomáhá a že jsou o tom prokazatelné studie, Klaus prohlásil, že všechny „studie“ četl a že se mu zdají velmi nepravděpodobné a nespolehlivé. Obama již notnou chvíli pevně svíral opěradlo křesla a snažil se uklidnit, ale potom, co Klaus prohlásil: „Vidím, že na to máte stejný názor jako já, pane Obamo,“ vstal z křesla a rozhořčeně zakřičel: „S tímto nevzdělaným člověkem už nestrávím ani vteřinu!“ a odešel. Klaus se hluboce urazil. A aby toho nebylo dost, tak se někdo pokusil na Obamu spáchat atentát při jeho veřejném projevu. Ale to Američany nenaštvalo tolik, jako to, že Baraka nezachránil americký bodyguard, ale český vojenský důstojník, který za něj položil život. Ve svém projevu poté pouze chabou jednou větou poděkoval za obětavost. Během projevu nechal zrušit všechny své ostatní schůzky po Evropě a ihned po něm nasedl do svého letadla zpátky do Ameriky.
A tak to začalo. Česko začalo nenápadně zbrojit, mladí muži dostávali od státu dopis, že v případě nutnosti půjdou do války, ať se na to psychicky připraví. Do světa vysílalo mylné informace o tom, že stále zmenšuje armádu a snižuje počet zbraní. Kvůli krizi byla velká nezaměstnanost, tak dal stát lidem práci. Nikoho ani nezajímalo, co dělá a proč to dělá, hlavně že dělá a bude z toho mít peníze. A tím, že to byly peníze od státu, měl více méně jisté, že je dostane. V případě, že ne, mohl se soudit a tím měl výplatu jistou stoprocentně, i kdyby se nechal hájit bezdomovcem z ulice, kterých tam najednou moc nebylo. Zatímco ekonomika ostatních zemí stagnovala, v Česku se dvojnásobně zvětšila. Také se Česko stále méně účastnilo jednání EU a ostatní státy začaly se strachem v očích sledovat vývoj malého státečku, o kterém si mysleli, že je naprosto neschopný. Vždyť za předsednictví EU padla vláda! Místo: „To jsou ale voli!“ začali říkat: „Všechno je jednou poprvé…“ Ovšem poprvé to nebylo. Politici žádné ze zemí si toho nevšimli, ale dějepisci, ba i studenti a obyčejní školáci ano – vývoj v Česku připomínal situaci v Německu před druhou světovou válkou…
O Ameriku se nikdo více méně nestaral. Ovšem té také rostla ekonomika, ale chytře to skryli a údaje ve světě udávali špatně. Také se začali zbrojit, ovšem ve větší míře než Češi. Kontrolovali funkčnost vojenských letounů, zbraní, jaderných hlavic. Když byli ke konci roku 2009 hotovi, byl Obama velmi spokojen. Motivovat mladé Američany už nebude takový problém, říkal si. A začal vymýšlet nějakou strategii, jak to zaonačit, aby to jako začalo Česko a všechno se připisovalo na účet jim.
Ovšem nejenom Česko a Amerika se chystaly k válečnému konfliktu. Také muslimští fundamentalisté vycítili svou šanci. Začali se více organizovat a chystat se na válku. Pořizovali si atomové, ale i biologické zbraně.

Ale to je pořád jenom začátek…



Klon číslo 125 byl zmaten. Přístroje mu hlásily, že je vše v pořádku a přitom byl zpuštěn alarm. Ještě jednou zkontroloval stav přístrojů, a když se nic nezměnilo, vytáhl z pouzdra u pasu pistoli ráže 9 mm a vyšel na obchůzku. Pracoval jako bezpečnostní agent v důležitém podniku. Jeho úkoly byly přísně tajné a nebezpečné, ale byl na svou práci pyšný. Během cesty k hlavní bráně zkontroloval zásobníky, které měl ve vestě, a pro jistotu ještě nahmatal dýku v náprsní kapse, která byla dobře schovaná, ale v případě potřeby rychle získatelná. Díky snímači s termovizí, který měl umístěn těsně před pravým okem, viděl, že v okolí nikdo není. Než vyšel z budovy, pořádně se rozhlédl, ale stále neviděl narušitele. Od hlavní brány ho dělilo sto metrů. Tohle byla nejnebezpečnější část kontroly. Pokud tu někdo byl, a přístroje říkaly, že ano, tak tady bylo jediné místo, kde by ho mohli sestřelit. Měl tuhle práci rád, nebál se, ale pokaždé, když měl překonat tento úsek, musel si dodávat hodně odvahy. Dnes mu to trvalo neobyčejně dlouho a to byla chyba. Poslední v jeho životě. Mezitím, co jen tak stál se zavřenýma očima, se narušitel dostal k první strážní věži objektu a zmocnil se jí. Jakmile uviděl sto pětadvacítku, neváhal, namířil ostřelovací pušku a pálil. Klon číslo 125 se svalil mrtvý k zemi s průstřelem v hlavě.



Roku dva tisíce deset se tedy rozpoutala válka. Obama to nakonec vymyslel tak, že jednomu svému věrnému muži z ochranky nařídil, aby se v prvé řadě naučil česky bez jakéhokoli amerického přízvuku. Bylo to sice neobyčejně těžké pro Američana, který Čechy opovrhoval, když mu Barak řekl, že padne za vlast. S radostí se do učení pustil. Obama mu mezitím sehnal pořádnou výzbroj a výstroj, a když mu ji předával, řekl mu: „Svým činem začneš novou epochu lidstva. Od teď budeš mluvit pouze česky. Tvým úkolem bude zaútočit na Bílý dům. Udělej to, jak chceš a kdy chceš. Nemusíš se bát, že mě ohrozíš, já dnes pracovně odlétám do L. A. Musíš se nechat chytit. Jakmile tě chytí, budeš pořád česky opakovat, že jsi na mě chtěl spáchat atentát. Jasné?“ Voják mu místo odpovědi zasalutoval. Obama mu ještě popřál hodně štěstí a odešel na letiště.
      O pár hodin později voják opravdu zaútočil na Bílý dům. Střílel do oken i po lidech, ale snažil se nikoho vážně netrefit. Příliš se nekryl, ale dával pozor, aby ho moc nezranili. Když ho to přestalo bavit, a došly mu zásobníky, přestal střílet a vzdal se. Podle rozkazu mluvil česky a ostatní na něj nechápavě zírali. Několikrát měl chuť jim odpovědět, protože jim samozřejmě rozuměl, ale nakonec to zvládl. Když konečně jeden obránce poznal češtinu. Dali vojáka zavřít do nejhlubšího vězení. To už Obama letěl zpátky. Na tváři měl vážný výraz, ale v duchu se smál z plných plic. Vyšlo mu to úplně dokonale. Teď to pouze nesmí pokazit a svými slovy naštvat Čechy a je to tu. Měl tajné informace, že Česko samozřejmě taky zbrojí. Měl i celkem přesná čísla, kolik toho mají, takže si starosti nedělal. Ta malá zemička mi nemůže nic udělat, myslel si.



Ovšem s něčím nepočítal. A to byli již zmínění muslimové. Měli ten nového ambiciózního vůdce, který pozorně sledoval Obamovi kroky, a tohle všechno tušil. Jakmile byl spáchán „atentát,“ jenž lehce prokoukl, vydal rozkazy k okamžité mobilizaci. Věděl, že Česko nebude mít k reakci daleko. Měl dobře promyšlenou strategii. Jakmile na sebe hodí pár bomb, vystoupí muslimové jako „třetí“ velmoc, jenž může zvrátit průběh války. Jen se pořád nemohl rozhodnout, koho nemá rád víc. Měl vymyšleno, že jedné ze zemí nabídne spojenectví za to, že země přejde na Islám. Uvažoval, že pomoct bude spíše potřebovat Česko, a navíc Česko bylo moc blízko silně věřících zemí. Kdyby tam hodili nějakou hodně silnou bombu, mohlo by to poškodit samotné muslimy. Už se tedy rozhodl. Pomůže Česku a pak se proti němu obrátí, aby vítězi války byli muslimové a Alláh. 

Žádné komentáře:

Okomentovat